måndag 5 september 2011

Kanelvåfflor



Man tittar ut genom fönstret och det är ännu en regnig höstdag... Mysigt förvisso, men man kan behöva pigga upp sig med en god eftermiddagsfika! Hur smidigt är det inte att vispa ihop en våffelsmet?
Dessutom med kanel i; inte dumt alls! Kanel är bestämt en favoritkrydda i mitt kök.
Tillbaka till våfflorna som var smurrans med hallonsylt och krämig grädde (känns som att det blivit mycket grädde på sistone..), men jag hade en ensam stackare kvar på kvällen som jag värmde till i ugnen och åt utan tillbehör. Lite knaprigt, som en skorpa kanske. Lika gott det faktiskt, med en kopp te!
Fler våffeldagar på året tycker jag :)


Ca 8 st.

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1 msk kanel
2 dl mjölk
1 ½ dl vatten

Grädde, sylt


Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kanel i en bunke. Tillsätt mjölk, vatten och smör och vispa till en slät smet.
Hetta upp ett våffeljärn och grädda dina våfflor. Lägg dem på ett galler när de är klara så de inte blir mjuka ( om man inte vill ha de så såklart).
Servera med grädde och en god sylt. Strö över lite kanel för den som vill ha lite extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar