söndag 16 september 2012

Bärig smulpaj

En höstregnig dag finns det inget mysigare än att tända ljus och mumsa på ugnsvarm smulpaj tillsammans med någon man tycker mycket om. Denna gång fick den smak av blåbär och hallon, bara att hälla i formen och dutta över smuldegen-hur smidigt som helst. Så blir det mer tid över till själva myset istället!
Den blir också mitt bidrag till månadens sötsak, som i september har tema enkelt.
Glöm inte att mysa på ordentligt med nära och kära i det underbara höstrusket.




Blåbär, hallon
Strösocker
Potatismjöl

100 g smält smör
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
2 msk strösocker

Täck botten på en pajform med bär. Strö över socker och potatismjöl.
Rör ihop ingredienserna till smuldegen och klicka ut över bären. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Servera med massor av ljuvlig vaniljvisp (eller vad man nu föredrar).

1 kommentar:

  1. Bär paj är bara så gott!! En stor klick vaniljsås till det....Mums!!

    SvaraRadera