tisdag 4 juni 2013

Saftig sockerkaka med fläderkräm



Har du inget att bjuda på till 6 juni, men har bestämt dig för stort kalas, så föreslår jag den här!
Lika god som en tårta, men mycket enklare att sno ihop! Och fläderkrämen med vit choklad och blåbär... Jag lovar, man får nästan dåndimpen så gott det är.


Kakan

3 ägg
3 dl strösocker
6 msk varmt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g riven mandelmassa

Vispa ägg och socker pösigt, rör i vatten tillsammans med övriga ingredienser och blanda väl. Häll smeten i en springform, grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 40 minuter tills kakan är torr inuti.


Fläderkrämen

4 äggulor
2 msk strösocker
2 msk maizena
1 dl konc flädersaft
3 dl mjölk
½ vaniljstång
2 ½ dl vispgrädde

Vispa ihop äggulor, socker, maizena och flädersaft i en kastrull. Värm upp under omrörning. Tillsätt mjölken och vispa tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i fröna från en halv vaniljstång. Låt krämen svalna.
Vispa grädden och vänd ner den i krämen.


Till garnering

Hackad vit choklad
Blåbär eller andra färska bär

Bre fläderkrämen ovanpå den kalla kakan, strössla på grovt hackad vit choklad och färska blåbär.
Jordgubbar kan jag tänka mig också vore himmelskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar